пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Шіснадцять чи двадцять?

Або допоможіть депутатам рахувати.

Сьогодні, 20 вересня,  відбулась позачергова сесія Збаразької міської ради. Ні, не так, - винятково-позачергова сесія. Знову не так. Надзвичайно-виняткова позачергова сесія Збаразької міської ради. О, так правильно. Адже зазвичай депутатів ( і громаду теж) про сесію повідомляють за 10 днів до початку сесії, а у виняткових випадках за день. Про це чітко говорить ст.46 п.9 Закону України «Про органи місцевого самоврядування». В нашому випадку деяких депутатів взагалі не повідомляли: дехто дізнався випадково, дехто – буквально напередодні, пізно ввечері.
Хоча, як на мене, проблеми з часом у Збаражі не такі критичні, як проблеми із математикою: в порядку денному було два питання – Про затвердження Адамовича Р. Я. заступником міського голови, та друге - Про склад міськвиконкому.


Вже під час підрахунку голосів по першому питанню виявилось, що рахують у Збаражі по-різному. Мало того що у лічильній комісії із п'яти членів було двоє, то і в цих двох підрахунки кардинально відрізнялись. Один нарахував шістнадцять піднятих рук, інший – двадцять.
На думку головуючої, правий був той, хто голосніше кричав, а тому вітаємо Адамовича із посадою заступника, а в реаліях, що склались у містечку, фактично головою Збаража.
Я ж своїм читачам пропоную цікаву гру «Допоможіть депутатам порахувати руки». Отож,  зробіть «скріни» з піднятими руками, обведіть їх червоним колом, та відправте на адресу Збаразької міської ради та обласної прокуратури разом із правильною цифрою.
До речі, якщо думаєте, що просто в деяких депутатів руки непомітні, то зверніть увагу на заключне голосування - про закриття сесії - всі руки у всій красі.




Немає коментарів:

Дописати коментар