четвер, 1 вересня 2011 р.

Роман Напованець: Збаразька громада зможе скасовувати рішення міської ради

zbarag
На позачерговій п’ятій сесії Збаразької міської ради шостого скликання було прийнято рішення про створення робочої групи по розробці Статуту територіальної громади міста. Ініціатор розробки такого документу, депутат Збаразької міської ради від ВО «Свобода» Роман Напованець вважає, що якщо громада «влиється» у розроблення  статуту та вмітиме вдало його використовувати, то зможе навіть скасовувати рішення міської ради. «Прийняття такого статуту і вміння його використовувати громадою раніше,-  вважає він,-  посприяло б уникненню політичної ситуації, котра склалася зараз у Збаражі, коли міський голова  не співпрацює із депутатами та вважає ухвалені ними  рішення не легітимними».


Й справді, ситуація поміж збаразьким мером та депутатами,- насторожує: через взаємну «нелюбов» питання міського бюджету знаходиться «у підвішеному стані». Усі рішення міської ради можна вважати напівлегітимними, оскільки на них немає печатки міської ради. Тому на цій же сесії депутати прийняли рішення про виготовлення нової печатки, а «схована» залишиться «на пам’ять» горе-меру, котрому депутати висловили недовіру.

На сесії був присутній депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Володимир Бобко, котрого зацікавив проект створення Статуту Збаража. Раніше, він допомагав місцевим статутним ініціаторам у розробці проекту.
«Спочатку, хочу наголосити й на іншому рішенні Збаразької міської ради. Почесним громадянином сьогодні було визнано уродженця міста Дмитра Клячківського (відомого також під псевдонімом Клим Савур- прим. авт..), прославленого полковника та Головного командира УПА, котрий відіграв значну роль в організації та розбудові відділів УПА на Поліссі і Волині. Чудово, що збаражчани не забувають про славетних уродженців свого міста»,- каже він.

«Добре й те, що у Збаражі буде статут міста, що створена робоча група, але політична ситуація, що зараз склалася у місті нагадує клоунаду, коли недіючий мер переховується з печаткою, а у депутатів фактично «зв’язані руки»
Ірина Вихрущ

Немає коментарів:

Дописати коментар