пʼятниця, 2 вересня 2011 р.

Гривня теж святкує!


От тільки відсвяткували День Незалежності України, як тут  нове, не менш важливе, як на мене, свято-річниця - 15 років з часу проведення в Україні грошової реформи та ухвалення національної грошової одиниці – гривні. Скинувши клеймо радянських рублів, ми,нарешті,офіційно  почали користуватись власною валютою. Хоча, і до тепер  чую з уст продавчинь «візьміть ваш рубель здачі».
Деякі люди, що жили в часи СРСР і досі зневажають гривню, прославляючи рублі, на які, за їх словами, можна було купити 3 буханки хліба і пачку сірників. А за нашу гривню хіба дешевих льодяників.Мені випало побачити ті булочки по 3 копійки та дешевий хліб, але той, ніби дешевий хліб, обходився нам залежною від союзу Україною. От і вибираймо між хлібом на свободою. Я обираю – вільну країну.  Радянська система глибоко в’їлась у нашу ментальність, але ми потрохи оживаємо  завдяки власній історії, незалежній від жодних  країн-сусідів.
Хочу привітати українців з цим  важливим для нашої держави святом. Адже завдяки власній валюті ми отримуємо змогу бодувати свій економічний шлях розвитку,зміцнення та збагачення нашої України.

Немає коментарів:

Дописати коментар