суботу, 6 липня 2013 р.

Як захиститись від...захисника?

Рівень довіри до міліції нижчий, ніж кількість самих міліціонерів.
Влада  «кримінального ґаранта» перевернула в Україні з ніг на голову усе: закони, внутрішню та зовнішню політику, а головне залякала народ на стільки, що тепер кожен боїться носа висунути, відстояти не те щоб чужі, а й власні інтереси.  


Шукати правди тепер ні в кого, адже навіть міліція перейшла на бік «режиму»,  і під чільним керівництвом готова знищити кожного, хто став на дорозі.
Ви впевнені, що Вас це не стосується?
Цьому доказом є статистичні дані Харківського інституту соціальних досліджень, який аналізував ставлення українців до небезпеки стати жертвою насильства з боку правоохоронців. Опитували жителів України віком від 16 до 63 років. Картина вийшла наступна:  лише 1,5 %  вважають, що погане поводження не загрожує нікому. Це при тому, що в 2009 році  дана цифра сягала - 2,5 %. А аж 60,7 % опитуваних впевнені, що від насилля в міліції не застрахований ніхто, тому варто остерігатись правоохоронців. 
Спостерігається чітке крокування України в 2004 рік, коли кількість постраждалих від поганого поводження з боку працівників міліції  була просто жахливою - понад мільйон осіб.

Думаю, маючи на руках реальні дані про те, скільки щодня б’ють, вбивають, катують людей у відділках (без винятку: злочинець чи просто невинний українець) дана статистика підскочила б до максимуму. 
Тому й не дивно, що пошукова система google, на запит «Як захиститись від бандита?» видає лише 222  тис. посилань, а на запит «Як захиститись від міліціонера?» аж 1 мільйон  500 тисяч. Це ж, однозначно, говорить про те, що українець боїться зустрічі в темному парку із міліціянтом в п'ять разів більше ніж із бандитом. В нас дітей лякають міліцією, бабайко спокійно відпочиває на Канарах, допоки у нас є кому робити його справу. І кожне безкарне, а головне – безпідставне  побиття тому доказ.
Приміром, в 2012 році, із  114 474 скарг на дії міліції, що надійшли до прокуратури, лише 1750 були розслідувані, в  результаті чого було порушено 320 кримінальних справ проти 438 міліціонерів.

Далеко іти не треба. 30 червня цього ж року в Кіровоградській області  двоє працівників міліції в нетверезому стані побили чоловіка і його дружину. Більше того, «слуги режиму» ще й пограбували пару, яка опісля потрапила до лікарні.  Та цей факт намагались ретельно «затерти» на рівні області, відповідно «відмити» чесну і прозору репутацію міліції.

Аналогічних ситуація можна перераховувати десятками. Правоохоронців зараз можна розцінювати як «регламентованих злочинців». Звучить, звісно, абсурдно, але – факт. Міліція не обмежує себе в «забаві» гратися  людськими життями. І це на руку для влади «регіоналів», адже найлегше маніпулювати заляканим народом. 
 
Хочеться вірити, що страх, врешті, переборе відчуття власної приналежності до України, національний дух та розуміння того, що не народ був сформований для влади, а влада повинна служити народу. В іншому випадку, рано чи пізно, неминуче відбудеться виправдана  вендетта на користь кожного, вільного українця. 









Немає коментарів:

Дописати коментар