понеділок, 6 січня 2014 р.

Ніч перед Різдвом


Щороку переживаю відчуття тривоги і водночас святості у ніч перед Різдвом. Погодьтесь, воз’єднання навколо родинного столу – приносить кожному невимовне тепло, затишок та радість в серці.
Різдво в Україні, як на мене, завжди вирізнялось загадковістю, дивами та казкою. Згадаю Гоголівські «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», де кожен персонаж вніс свою лепту незвичайного в святкову ніч. Чомусь, в оповідь Гоголя хочеться вірити більше, аніж в черговий американський фантастичний екшен. А все тому, що «Вечори на хуторі..» - це єдність чуда та української традиції, її своєрідність та неповторністю. Думаю, Гоголь хотів написати не просто вигадану історію, а піднести дух нашого народу до рівня фантастики, дивовижі. Тому, кожне Різдво для мене завжди по-особливому незвичайне. І навіть стаючи дорослішим, не перестаю  радіти йому, як дитина.
Тому від щирого серця, хочу побажати усім українцям відчувати святість Різдва, його особливу енергетику та тепло. Бажаю скуштувати запашної домашньої куті у колі найрідніших для Вас людей. І може цього Різдва з Вами не станеться тих див, про які завзято оповідав Гоголь, однак те, що цей вечір ви зустрічаєте з дорогими людьми – уже запорука чудового свята.

Христос Рождається!

Немає коментарів:

Дописати коментар