пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Зайві субсидії в Тернополі буде використано!

З днем сміху :)

На сьогоднішньому ранковому засіданні Тернопільського міськвиконкому серед інших було питання субсидій. Нароздавали вже їх стільки, що декому тепер держава за газ винна кільканадцять тисяч, а не навпаки – зима ж була тепла, газ населення не випалювало, а субсидія справно покривала плановані витрати, ось і назбирали люди в платіжках значні суми із знаком «мінус».
Отже було вирішено ті всі субсидії повернути назад у бюджет, а так як план розподілу коштів на рік вже давно затверджено, а ці повернуті кошти взагалі по паперам провести нереально – хто ж міг сподіватись, що грошей буде забагато – було вирішено направити їх на богоугодне діло. Богоугодне в прямому смислі слова, тобто на церкву.
Спочатку було бажання направити кошти на добудову однієї з міських церков, але позаяк ніхто із релігійних діячів нашого міста у склад міськвиконкому не входить, а переліку недобудованих церков в природі не існує, то було вирішено розпочати нове будівництво. По довгих дебатах зійшлись на тому, що новий міні собор, має постати у дворі міськради, щоб чиновники щоранку могли просити Бога за теплу зиму та ясну, сонячну погоду, ну щоб населення далі економило газ та електрику. Хотіли ще там щось за воду вписати, але керівник «Тернопільводопостачу» В. Косьма сказав, що йому замість тої релігії, краще б кілька лопат придбали, ними труби із землі викопувати зручніше. Само собою за таке богохульство він одразу ж отримав догану і заборону приймати участь у міських зібраннях терміном до після всіх празників.
Дехто, ще хотів щось сказати, що після звірств нової поліції на вул. Листопадовій, працівники міськради і так не мають де власні автівки припаркувати. А тут ще двір мерії  зменшиться, але так як доган нікому не потрібно, то це питання розчинилось у повітрі без озвучення.
Загалом, очікуємо швидкого початку робіт і найближчим часом тернополяни зможуть молитись у новому храмі теплої та ясної Надії. Інша робоча назва Субсидійована Надія, але я таки думаю, що це слово неканонічне, а тому приживеться перша робоча назва, яка вказує на призначення храму – молитва за теплу зиму та ясні дні, а не друга, котра вказує на походження коштів на спорудження цієї величної будівлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар