понеділок, 16 вересня 2013 р.

Потрібні вікна по 5000 грн, дешевших не пропонувати.

До зими готові! Принаймні допоки морози не вдарять.
12 вересня був присутній  на сесії Підволочиської районної ради. Приїхавши задовго до початку засідання,  вирішив ще перевірити, чи має доступ до інтернету голова Підволочиської РДА, та чи читає мій "Кнопкопис" - таки читає ).  Принаймні встановлений інформаційний намет під самими вікнами райдержадміністрації зайвого ажіотажу з боку правоохоронців не викликав. Працівники адміністрації мирно проходили повз, депутати райради заклопотано переглядали папери, готуючись до сесії. І ніхто навіть, за доброю традицією, не намагався порушувати ст. 34 Конституції України. Задовільнившись проведеним експерементом, роблю висновок, що все таки словом можна виправляти порушення прав і свобод громадян і що тепер принаймні газети роздавати в Підволочиську можна без ризику примусового відвідування місцевого відділку МВС.
Підволочиська школа №1.
 Вигляд з боку центрального майдану.
Цікавіше було на самій сесії - тут депутатам запропонували проголосувати за виділення півмільйона гривень, котрі  голова РДА Комар-Чорний урочисто вручив Підволочиській гімназії за дорученням Хоптяна ще першого вересня у вигляді сертифіката на шкільній лінійці. Тобто вручив тоді, а виділяємо тепер, дванадцять днів сертифікат був нікчемним папірцем… Ну або не виділяємо – депутатів дуже зацікавило призначення даної субвенції: теоретично за 500 000 грн в гімназії має бути замінена сотня вікон. По 5 000 грн кожне, при середніх цінах в 2 000 грн за штуку по області. Тому депутати і пробували пояснити чиновникам, що доцільніше було б принаймні розділити кошти і половину з них пустити на школу №1, котра перебуває в набагато гіршому становищі. З фасаду будівлі,  яка виходить на центральний майдан, взагалі обсипається плитка, але чомусь голова райдержадміністрації в запиті попросив кошти саме на гімназію… 
Як прокоментував хтось із депутатів райради: «Шкода, що периметр сесійної зали прямокутний, цирку передбачено бути круглим»… 
До речі, далеко не краще живеться нашим сусідам з Рівненщини.  Буквально два дні опісля, разом із Народним депутатом Михайлом Головком та колегою по обласній раді Богданом Гачкевичем здійснили візит у підтримку акції протесту колективу держпідприємства "Смигаторф". Майже 200 робітників, які вимагають припинити рейдерські атаки на держпідприємство, усунути чинний менеджмент, який цілеспрямовано доводить підприємство до банкрутства з метою подальшого відчуження й переходу в приватні руки, а також припинити репресії проти трудового колективу.
Люди не мовчки погоджуються з диктатурою «зверху» і це не може не тішити. Попри те, що керманичі підприємства погрожували людям  тим, що нібито страйк – незаконний. Вони все ж вийшли і публічно заявили про свої права. Може й якби частіше провладним керманичам нагадувати про їх обов’язки і межі повноважень, то б вони діяли згідно закону. А так, поки люди мовчать, школи і далі закриватимуть, а підприємства приватизуватимуть.



Немає коментарів:

Дописати коментар