вівторок, 3 квітня 2012 р.

ТойЩоПочуєКожного?

Незважаючи на снігопад, людей зібралось чимало
Грибів тут не люблять.Грибників теж.

   Сьогодні їздив з товариством в Кременецький район. Була надія достукатись до тамтешнього голови райдержадміністрації та донести до нього думку мешканців кількох сіл. Надія виявилась марною. Незважаючи на те, що голова РДА це є намісник того, хто чує кожного, але як виявилось чути ця влада людей не бажає. Бачити також.
Біля села Дунаїв Кременецького району п’ять земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею по два гектари кожна було виділено незрозуміло кому. Потім усі десять гектарів були переоформлені на київську пенсіонерку Жанну Вишневську. А 20 січня цього року голова Кременецької райдержадміністрації Ігор Михайльчук своїм розпорядженням змінив цільове призначення цих земель - тепер ці землі призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. А замість пенсіонерки компанія з незамислуватою назвою "Світ соломи" буде будувати завод з виробництва субстрату для вирощування печериць. 
Боягуз, виходи!
І це незважаючи на те, що кількома днями перед цим на громадських слуханнях, організованих Михайлом Головком місцеві жителі одноголосно і категорично висловились проти такого будівництва. Річ у тім, що цей завод у своїй діяльності використовує токсичні речовини, що дуже негативно впливає на навколишню екологію. Спостерігаючи наслідки діяльності аналогічного заводу в сусідньому, Шумському, районі мешканці Дунаєва та сусідніх сіл і виступили категорично проти таких "робочих місць".
Боягуз не вийшов(
Сьогодні ж понад двісті людей намарне чекали голову РДА під райдержадміністрацією. Накінець з криками:"боягуз, виходи" народ сам пішов до Ігоря Михальчука, але його кабінет виявився зачиненим. Невідомо, чи він дійсно як останній боягуз зачинився із середини, чи як шкідливий кіт просто утік від людей котрим своїм підписом спричинив такі проблеми.
Наразі вирішено скликати позачергову сесію Кременецької районної ради, де обговорять ситуацію, що склалась, а також ця проблема буде розглядатись на сесії Тернопільської обласної ради, що відбудеться 19 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар