четвер, 24 травня 2012 р.

День Героїв



День Героїв встановлено в пам'ять відважних борців, які загинули у травні - засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри.
Цими днями ми відзначаємо пам'ять тих людей, що жертовно лили кров за нас, без сумнівів, страху і вагань, гордо несли звання – українець усе життя.
Не пам’ятати про цих людей, означає перетворитись у манкурта – того, хто забув про власну Батьківщину, не пам’ятає минувшини. Така «народна амнезія» свідчить про відсутність ментальності та гордості за своїх земляків. Таким народом легко маніпулювати, смикати за нитки, прив’язувати свої цінності та інтереси. Країна манкуртів – уже не країна. То хто ж ми тоді?
Ми, на щастя, не жили в ті часи, коли кожен прожитий день був на вагу золота. Під блакитним небом, суверенні, ми щодня зустрічаємо мирні ранки не замислюючись, що завдячуємо цьому якраз воїнам-героям.
З душею манкурта, нас розчавлять, як комах. Адже, лише спільне минуле, спільна національно-патріотична думка єднає нас, робить цілісними і незламними.
Отож, пригадаймо сьогодні відчайдушних воїнів України, наших братів, що пролили кров за нашу з вами свободу!
Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар