неділю, 18 листопада 2012 р.

Чи потрібно переобирати Збаразьку районну раду?

Новобраний народний депутат Михайло Головко
на пікеті   Збаразької райради
16 листопада я відвідав дванадцяту сесію Збаразької районної ради. Сесія була важлива насамперед бюджетними питаннями, а також тим, що депутати райради відмовлялись працювати під керівництвом головного фальсифікатора виборів на Збаражчині Розвадовської Надії Іванівни. Депутати від ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина” і “Фронту Змін” внесли до порядку денного сесії питання про висловлення недовіри голові та хотіли розглянути його насамперед...Та не так сталося як гадалося.
Улюблена депутатська забава - блокування трибуни
Варто зазначити, що я особисто був присутній в ту вересневу ніч, коли Розвадовська на службовому автомобілі, близько півночі, привезла на ОВК 42 пакети із поданнями від різних маловідомих партій, на кшталт "Руський блок", "Русь єдина" та тому подібних "мегапопулярних" на Галичині формувань. Причому в електронному вигляді це все було подано на одному CD. Зрозуміло, що цим вона намагалась забезпечити присутність в ДВК сорока двох представників від своїх господарів, та таким чином забезпечити правильний підрахунок голосів - поки Кидалов на волі, справа його живе.
Тоді їй це зробити не вдалось, так само як не вдалось пропхати "угорців" по крадених копіях паспортів вчителів та лікарів, котрі навіть не знали, що вони удостоїлись честі бути членами ДВК. По "угорцях" я досі переписуюсь із органами, маю вже папери за підписами прокурора та начальника МВС, маю відповідь від голови ОВК та від начальника Державної служби захисту персональних даних. Наразі жодна з відповідей мене не влаштовує, тому доведеться їм витрачатись на конверт повторно.
Ну, розказуйте, як фальшували, як відповідальності уникали,
коли заяву на стіл покладете
Вже лише цих фактів мало б бути достатньо для утримання Розвадовської за державний кошт на протязі наступних п'яти років, тим не менше, вона далі намагається керувати районом, навіть всупереч волі громади. Ну, власне, 200 000 грн зарплати за попередній рік, як було озвучено на сесії депутатами, певне, є для неї достатньо вагомим аргументом, щоб ігнорувати думку громади.
Робота сесії в пятницю була заблокована. Депутати таки принципово відмовляються працювати під керівництвом фальсифікаторки, власне, це є зрозумілим, який сенс голосувати, якщо голоси рахуються "професірегіоналами". Під гучні скандування присутніх в залі голова сиділа набурмосена та явно незадоволена. Час від часу кудись телефонувала, але допомоги так і не отримала. Тому втішилась коли побачила, що підконтрольні їй депутати фракції регіонів та сателіти відлучились і, зробивши перекличку, оголосила сесію закритою. 
І насамкінець - реклама "Моршинської"
Їй явно плювати, що бюджетники залишаються без зарплат, а район напередодні зими без бюджету, головне, що п'ята точка ще на деякий час залишиться у м'якому кріслі. 
Особисто я вважаю, що правильний вихід із цієї ситуації буде ініціювати дострокові вибори Збаразької райради. Тим паче, виявляється, що Розвадовська, котра пройшла по списках партії регіонів була обрана головою ради, в районі, де понад 80% населення підтримують опозицію, завдяки тиску та залякуванню депутатів.
Хоча все буде залежати від того, чи знайде Надія Іванівна в собі мужність написати заяву про складання повноважень, чи ні.

2 коментарі: